Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

LED-flomlys spesialtilpasset kunde

 

LED-Flomlys til oppdrett av KOI

Ladelys AS har vært så heldige å fått være med på testing av LED-belysning til bruk ved fiskeoppdrett. På bildet vises våre spesial designede LED-lyskaster i bruk over ett av KOI tankene. I Oktober 2012 startet vi prosjektet ved å levere spesial designede LED-lyskastere som vi tidligere hadde fått spesialprodusert med hjelp fra oppdrettsanlegget selv. Det ble satt mange krav til lysfarge, fargegjengivelse og lysspredning, samtidlig som det ble satt store spørsmålstegn til om lysdiodene kunne gjøre samme jobben som en høytrykkspære.

Mye strøm, enda mer vanndamp.

Dette er helt klart de største fordelene ved en overgang til LED-lyskaster for denne typen formål. LED-lyskasterene gir ikke fra seg varme på samme måte som høytrykkspærene da nesten all energi i en LED-lyskaster går til å produsere lys. Her fjernes altså varmekilden over vannet og vanndampen forsvinner. Disse 90W LED-lyskasterene erstattet 150W til 200W høytrykkspærer, som kjent kan trekke nesten dobbelte av sin opprinnelige watt styrke. Av tester i Steinkjer kommune kan vi se at en 200W høytrykkspære kan trekke opp mot 400W, ved å bytte denne med en 90W LED-lyskaster ses en tydlig strømbesparing innen kort tid, spesielt om lysene er påslått mer enn 6 timer daglig.

Spesialbestilte lysdioder.

Det var i dette prosjektet var det viktig for kunden at han fikk et kaldt og blått lys med en evne til å reflektere fiskens farger i vannet på en god måte. Samtidelig var det også viktig at lyset ville penetrere vannet og gå helt i bånd for å lyse opp hele tanken/akvariumet. En oppgave som ikke ble enkel å løse.

LED-belysning mangler UV-stråler.

I etterkant av produksjon og testing av LED-lyskasteren ble det endel usikkerhet rundt om fisken ville miste fargen om den ikke mottok UV-stråler. At det nye, geniale lyset som lyser opp fisken bedre, bruker mindre strøm og ikke produserer varme, likevel ikke kan benyttes da fiskene ikke vil få den fine røde og hvite fargen. Vi måtte derfor ta tiden til hjelp og teste disse LED-lyskasterene i noen mnd/år før vi bestemmer oss for om dette er en suksess eller ikke.

Suksess ble det.

Etter 8 måneder ble det konkludert med at dette prosjektet hadde vært en suksess fra ende til annen. LED-belysningen lyste opp akvariumene på en god måte, fiskene hadde beholdt sin fine farge og det var ikke lengre et problem med vanndamp. Kunden bestilte enda flere lys og skal selge inn disse produktene til andre i samme bransje. Så om du driver med oppdrett av KOI eller lignende er det nok stor sansynlighet for at du leser denne artikkelen etter en introdussjon fra vår testkunde.

3års garanti, med genial nedbetalingsløsning.

Om du ønsker LED-lyskaster til oppdrett av KOI eller lignende gir vi all den hjelpen du måtte ønske. Vi gir både prisgaranti og 3 års varighetsgaranti, slik at du kan være trygg på at Ladelys AS er den beste, billigste og sikreste måten å skaffe LED-lyskastere fra. Vi håper å høre fra deg.  

Tilbake

Kommentarer