Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

LED-gatebelysning til borettslag

I 2011 har vi i Ladelys AS levert LED-flomlys og LED-gatelys til borettslag over hele landet. Vi har referanser fra alle landsdeler, samt Sverige og Danmark hvor våre produkter er levert av oss eller våre samarbeidspartnere. Ta kontakt for å få oppgitt stedet nærmest deg hvor vår LED-flombelysning og LED-gatebelysning er levert. I denne artikkelen har vi bruk noen bilder fra et borettslag i Trondheim for å vise et par grunnleggende prinsipper til når LED blir brukt som utebelysning. Vi jobber med å samle inn bilder fra borettslagene rundt om i landet med mål om å lage et bildegalleri til hjelp for nye borettslag som ønsker å skifte til ny og bedre LED-belysning

Mindre lysforurensing.

 I bildet over ser du en 5m høy mast med Sirius 60W LED-gatelys plassert i enden av en vei med total 6 LED-gatelys. På denne veien var det som vist i bildet til venstre tidligere montert 2m høye master med 75W høytrykkspærer, noe som gav dårlig belysning med relativt høy blending (lysforurensing). Lysforurensing er lys dit hvor lyset ikke er ønsket, som for eksempel lys inn soverom og stuesvinduer. Våre Sirius LED-gatelys har en vingeformet lysdistribusjon som lyser opp å ned langs ved veien, dette hindrer lysforurensning utenfor veien slik du ville opplevd ved de tradisjonelle høytrykkspærene som lyste 360 grader rundt stolpen. Du kan derfor i de fleste tilfeller heve stolpen slik at et større området blir belyst og de mørke flekkene mellom stolpene blir mindre.

Smarte løsninger

  > Borettslag, velforeninger og andre private har ofte de samme kreative løsningene for belysning av områder utenfor veien. Her har vi i 2012 og 2013 fått god erfaring med leveranser av LED-lyskastere til belysning av fritidsområder, fotballbaner, parkerings og lekeplasser. Hovedgrunnen til at våre Sirius 60W LED-lyskaster har blitt så populære ved disse stedene skyldes i hovedsak den halvsirkulære lysdistribusjonen som kan vinkles etter eget ønske. I bildene over vises en Sirius 90W LED-lyskaster med 45 graders lysdistribusjon for områdebelysning av parkeringsplassen fra vegg. Alternativet til denne LED-lyskasteren ved akkurat denne parkeringsplassen ville vært å satt opp 2stk stolper med gatelys eller lyskastere, noe som inkl stolper, graving, avsfaltskjæring og installasjon ville kostet opp mot 10 ganger så mye. Vi har også levert endel LED-gatelys med doble stolpehoder hvor bakre del av stolpen har lyst opp et klatrestativ, en akebakke eller en fotballplen, en billig og "god nok" løsning etter våre erfaringer.  Til høyre vises også en LED-lyskaster, men denne gang en Sirius 60W LED-lyskaster med 120 graders lysspredning. Ved denne parkeringsplassen er området som ønskes belyst bredere enn den vingeformede lysdistribusjonen til gatelysne slik at den beste løsningen ved kun et lyspunkt var en LED-flomlys med bred lysvinkel. Vi bruker dialux lysberegningsprogram til å beregne alle områder før vi sender tilbud på hva som passer til akkurat deg. Om du har et området som skal belyses så legger vi inn lengde x bredde, før datamaskinen gjør resten å kalkulerer en skisse med 3D tegning over akkurat ditt området. På denne måten vil du se en utregning på hva du mottar, før du bestiller.

Hvor mye lys er nok? Vi anbefaler alltid å bruke nok lys. Vi i Ladelys leverer utebelysning med en særdeles god evne til å reflektere ekte farger, hvor nok og godt lys skaper et bedre og tryggere gatemiljø. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at det er hyggeligere å oppholde seg ute når det er godt utelys. I bildet over vises en 60W LED-lyskaster som lyser opp et uteområdet mellom noen av borettslagets boliger. Dette viser hva en 60W LED-lyskaster vil lyse. Vi har laget flere artikler om akkurat disse 60W LED-lyskasterene når de har blitt brukt hos kunder med spesielle behov, både ved belysning av kongeskipet i sverige og oppdrettsanlegget i sørnorge brukte vi 60W LED-lyskastere som vi skrev en artikkel om i ettertid. Under vises noen eksempler på hvordan dette borettslaget har valgt å sette opp LED-lyskastere på hvert enkelt hjørne av boligene i borettslaget. Flere bilder kommer i eget bildegalleri når vi har snakket med våre samarbeidspartnere og samlet bilder fra rundt om i Skandinavia.

Ring oss på +72530001 for en uforpliktende prat om LED-belysning, kanskje har vi levert LED-flomlys eller LED-gatebelysning til et borettslag i nærheten av deg.

    

Tilbake

Kommentarer