Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

LED-pærer

I år ringes julen inn med nye, moderne LED-pærer i Åfjord kirke. De nye LED-pærene har allerede vært installert en stund uten at noen har lagt merke til det, noe som var et av hovedmålene ved leveransen. - Om vi kan bytte til miljøvennlig belysning som sparer opp mot 90% av strømforbruket uten at noen legger merke til det, er det jo helt fantastisk! Det er også snakk om betydelige administrative besparelser, påpeker Morten Sæthre, daglig leder i Ladelys AS. Denne kirken vil med sine 112 lyspunkter slippe omlag 1500 ekstra lampeskift de neste 25 årene, som er de nye pærenes estimerte levetid. Les intervjuet i fosna-folket her...

Stort intervju med kirkeverge Helge Nilsen i Fosna-folket

I Fosna-folket denne uken fortsatte kunne vi lese om en særdeles fornøyd kirkeverge som hadde fått nye dimbare mignon LED-pærer. For oss i Ladelys AS er det ekstra morsomt å lese slik artikkeler med historier fra fornøyde kunder som snakker godt om produkter vi har jobbet så mye med. Det var også morsomt å motta tlf fra en veldig ivrig journalist, som også var imponert over den nye LED-pæren vi hadde levert. Artikkelen ble lansert på fredag og allerede nå på mandag har vi mottatt flere etterspørsler etter samme type belysning. For oss er kirker en genial utstillingsarea, da kirker ønsker en lunere og varmere stemining slik som folk flest ønsker på soverom og stuer. Vi får på denne måten vist at våre LED-pærer lyser et varmt og godt, glødende lunt lys slik som glødepæren, og ikke et kaldt lys slik mange har erfaring med etter testing av LED-pærer.

Pioner i markedet.

Åfjorden kirke ansees å være en pioner i markedet med sine nyinstallerte og topp moderne LED-belysning. De nye LED-pærene skal være med å spare både energi og miljø, noe kirken er opptatt av. Og det er Kirkeverge Helge Nilsen i Åfjorden som har tatt initiativet til testing og anskaffelse av de nye og miljøvennlige lyspærene.

 

 

LED-belysning, ikke lengre kun ett blått lys.

Mange forbinder LED-belysning med et blått å kaldt lys, noe som ikke trenger å være tilfellet. Nye begrep, som fargegjengivelse (lyspærens evne til å reflektere farger) og fargetemepratur (farge på lyset) sier noe om hvordan de forskjellige pærene lyser. Og det er akkurat her trønderbedriften, som Åfjord Kirke har fått sine nye LED-pærer fra, har truffet blink. De leverer nemlig et LED-lys som ligner så mye på vanlige glødepærer at folk ikke ser forskjell, om vi skal tro tilbakemeldingen fra Helge.

Godt fornøyd.

Kirkeverge i Åfjord, Helge Nilsen er veldig fornøyd med de nye LED-pærene og skriver denne tilbakemeldingen til Ladelys AS: Vi har prøvd nye dimbare E14-pærer med blankt glass fra Ladelys i lysekroner i kirka ei stund. Vi har 112 slike lyspunkt i kronene våre, så det var med en viss spenning vi fylte opp to av kronene, som en test. Det fantastiske er at det enda ikke er noen som har oppdaga det! De som vi ber om å se godt etter, kan ane en liten fargeforandring når de sammenligner, så dette er helt fantastisk! Endelig er det kommet ei pære som kan brukes i kirkekroner og andre steder der de synes godt uten skjermer. Jeg mista ei i golvet mens jeg monterte dem, men de viste seg også å være uknuselige. De gamle sprø lampesoklene på krona bør nok byttes ut etter hvert, da de har lidd under altfor varme pærer i mange år – den tid er nå forbi! Her har Ladelys gjort en fremragende jobb med å la trafodelen bli en forlengelse av sokkelen i stedet for en del av pæra. Dermed er fortsatt glassdelen like stor som tidligere og gir et meget behagelig lys. Jeg kunne endog skru av glasset og erstatte det med to ulike matte glass om jeg ønsket. Samtidig gikk vi ned fra 300 watt på hver krone til 48 watt, og det kan vi jo leve med!

Dimbar med vanlig dimmer.

Før du kjøper LED-pærer så er det lurt å tenke på at pæren skal vare i de neste 25 årene, så det er ingen grunn til å ikke kjøpe dimbare  pære. Hvem vet om hvor mange steder denne pæren vil bli brukt i fremtiden eller hvor mange oppgraderinger av systemet som kommer i løpet av de neste 25 årene. Åfjord kirke oppgraderte systemet og installerte en vanlig dimmer for noen av lysekronene etter å ha brukt disse dimbare LED-pærene i noen uker, og her fungerer da altså LED-pærene og de gamle glødepærene om hverandre med samme dimmer. De dimbare pærene koster ikke mer enn vanlige LED-pærer og kan brukes uten dimmer, så hvorfor begrense seg. Vi i Ladelys AS leverer dimbare LED-pærer og dimbare LED-spotter som kan dimmes med den vanlige glødepære dimmeren, som allerede er installert.

Hva skal du se etter når du velger LED som belysning.

De fleste av oss ønsker et varmt lys som glødepæren (2700K) på lune steder som gang, stue og soverom, mens vi ønsker et hvitere og mer sterilt lys på kjøkken, bad og kontor lokaler (3000K). Felles for all belysning er at desto bedre lyset er til å reflektere ekte farge, desto bedre oppleves lyset av forbrukeren. Du skal altså se etter lys med en så god fargegjengivelse som mulig, helst over 90Ra. Om du ønsker å vite mer om fargegjengivelse og farkgetemperaturer kan du trykke på denne linken: LED-belysning Utendørs er det viktig at lyset er sertifisert og godkjent for utendørs bruk, se på IP klassifiseringen og materialet lyset er bygd av. LED er laget for å vare i minst 25 år, så å kjøpe en lampe for utendørs bruk som er laget av plastikk gir vel neppe valuta for pengene når det kommer til levelengde.

LED-lys, et rettet lys.

Da lysdiodene sender ut et rettet lys, er det viktig å velge lamper, spotter og armatur med lysdistribuerende linser som sprer lyset i en bredere vinkel. Vi i ladelys AS anbefaler alle å kjøpe LED-lys med en lysvinkel på mer enn 60 grader for å slipper denne lommelys effekten, eller å velge en pære i klart glass som også lyser nedover, spesielt om den skal brukes med lampeskjerm. Ønsker du å teste disse LED-pærene, ring oss for en uforpliktende og trivelig prat. Nummeret finner du nederst på siden.

Tilbake

Kommentarer