Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

LED-gatebelysning

Bildet er hentet fra en av våre leveranser nå i 2012 nord for Kristiansund i møre og romsdal.

Ladelys AS og samarbeidspartnere har levert SIRIUS LED-gatelys til mer enn 60 prosjekter i Norge de siste par årene, hvor vi ser at økt kunnskap om LED som belysningstype favorittiserer våre LED-gatelys. Med et lysutbytte på mer enn 120 lm/w på armaturet og en patentert lysdistribusjonslinse som optimaliserer lysbildet blir det vanskelig å konkurrere med våre SIRIUS LED-gatelys. Så kanskje ikke så rart at mange av våre tidligere konkurrenter nå er blitt samarbeidspartnere som selger våre SIRIUS LED produkter, en liste over samarbeidspartnere kommer, foreløbig finnes mange under fanen "referanser".

Kort oppsummering av LED-gatebelysning, historie og fremtid.
Alle av dagens høytrykkspærer inneholder kvikksølv og andre miljøfientlige tungmetaller som blir forbudt i 2015. Enova spår at 95% av verdens belysning vil bestå av LED innen 2020. SR kommunene starter i 2013 et anbud som anses å være ett av nordens største satsning på LED som gatebelysning igjennom tidene, med en prislapp på godt over 100 millioner kroner, fordelt på 3 år. Fordelene med LED-gatebelysning er mange. For uten at LED-gatelys ikke inneholder kvikksølv eller andre miljøfientlige tungmetaller som de tradisjonelle høytrykkspærene som brukes i dagens gatelys, bruker de rundt 70% mindre energi enn dagens gatelys. Og når de nye LED-gatelysene leveres med 100% resirkulerbart materialet og varer 4-5 ganger så lenge, er det klart at dette er det beste alternativet for miljøet. De nye lysene vil også gi store fordeler til oss vanlige forbrukere. Fargegjengivelsen på de nye lysene (hvor godt lyset er til å reflektere ekte farge) er betraktelig høyere og gir økt sikkerhet for både myke og harde trafikanter. Det blir enklere og oppdage gjenstander og dyr i veibanen og gatemiljøet blir mer behagelig. LED-gatelys gir også mindre lysforrurensing, da led belysning er et rettet lys som styres dit lyset er ønsket. Dette gjør at lyset kommer på veien og ikke inn soveromsvinduer slik som flere kan oppleve i dag.

Åpen marked
Som vi gjentatte ganger har skrevet i flere av våre artikkler, er de fleste av komponentene i alle våre belysningstyper hentet fra det åpne markedet hvor dioder, drivere og de forskjellige typene keramikk, aluminium og plast kan kjøpes av alle. Her finnes utallige tester på hva som gir best lyskvalitet, lysspredning, hvilke kermaikk som er mest holdbar, hvilke koblinger og drivere som skaper radiomagnetisk støy, hvem og hva som er testet og sertifisert i forhold til hva av hvem. Alle de faktorene som har betydning for kvaliteten på sluttproduktet.

Store leveranser av LED-gatebelysning i  2013
Suksess forderer suksess, hvor fornøyde kunder promoterer å videreselger våre LED-gatelys. Tilbakemeldingene i spørreundersøkelsene og tilbakemeldingene på våre nettsider er utelukkende positive. Med “bedre lyskvalitet”, “mindre blending”, “økt trafikksikkerhet” og “forbedret gatemiljø” som noen av de hovedpunktene som utmerker seg. 

Større stolpeavstander i det private markedet

Ved private veier, borettslag og boligfelt med strenge krav til budsjett, økes ofte avstanden mellom lyspunktene for å spare penger. Det godtas gjerne mørke områder i mellom lyspunktene for å spare penger. Det er derfor særdeles viktig med god lysspredning på de lyspunktene som blir satt opp, noe som er ett av hovedfordelene med våre LED-gatelys. I bildet under kan du se et typisk eksempel på at lyktestolpene har økt avstanden fra de anbefalte 35m til neste 100m mellom den enkelte stolpen.