1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

Alfa LED

Alfa LED

Parkeringskjeller Lys

Ladelys ble i 2012 de første i norden til å DEMKO-sertifisere å godkjente LED-lysrør T8. Søker du mer informasjon rundt sertifisering, design og tekniske data om LED-lysrør eller tenker å gå til innkjøp av LED-lysrør bør du lese denne utfyllende artikkelen om nettopp LED-lysrør. Etter at du har lest denne artikkelen trykker du her for kjøpe høyeste kvalitet -> LED-lysrør T8. I denne artikkelen vil vi vise litt bilder fra noen av leveransene vi har levert til, og som har vært så snille å sendt oss bilder vi kan bruke som referanse i ettertid. Alle bildene er kundebilder og vi vil oppdatere artikkelen fortløpende som vi mottar bilder av LED-lysrør i bruk.

Verkstedsbilder

De fleste bilder vi mottar fra verksted som bytter fra tradisjonelle lysrør til LED-lysrør er slike som bildet til venstre. Enkle mobilbilder av rotete verksted med lys i taket. Ikke spesielt interessant for de aller fleste. Disse referansebildene av LED-lysrør, sammen med alle referansebilder som finnes på våre facebook sider har vel egentlig alle som må å vise at LED-lysrør fungerer akkurat på samme måte som tradisjonelle lysrør, uten at du nødvendigvis ser veldig stor forskjell.

Så hva trenger du?

Det finnes i hovedsak 3 forskjellige lengder tradisjonelle lysrør. 18W 600mm små lysrør. 36W 1200mm normal lengde lysrør og 58W 1500mm lange lysrør.

I verksted og lagerhaller med høy takhøyde er det i all hovedsak dobble armaturer med 2stk 58W 1500mm lange tradisjonelle lysrør som finnes fra før. Disse er gjerne 830 eller 840 rør, hvor 8 tallet står for fargegjengivelse på 80 og de to siste tallene står for 3000K eller 4000K fargetemperatur. Om du skal bytte fra tradisjonelle lysrør til LED-lys fortløpende er det disse tallene du bør se etter for å motta samme farge på lyset.

Et armatur med 2stk tradisjonelle 58W lysrør trekker rundt 140W totalt. Dette fordi ballast og starter også trekker endel strøm. Når du bytter til LED-lysrør så bytter du ut starterene med en LED-starter som kun er en bro som fører strøm fra den ene til den andre siden av starteren slik at du unngår å koble om armaturet. Ballasten hindrer de tradisjonelle lysene fra å eksplodere ved å ballansere trykket i de tradisjonelle lysrørene. Når LED-lysrør settes inn i armaturet vil ikke ballasten ha noen funksjon, da LED-lysrør er en solid lyskilde.

LED-lysrør

Husk at ved kjøp av feil LED-lysrør så er det store sjanser for å få strøm ved kobling eller brann i ettertid, ref direktorate for samfunnsikkerhet og beredskaps svarteliste av norske firma som har solgt ulovlig og farlige LED-lysrør de siste årene.

Disse 58W tradisjonelle lysrørene byttes mot våre 23W eller 28W LED-lysrør, med et totalforbruk på 46W eller 56W på armaturet. Høyde under taket bestemmer hvilken watt du bør benytte. Ved høyere watt, desto mer lys og færre lysrør kreves. Noen armatur kan godt kun inneholde et lysrør om det blir for mye lys med de nye 28W LED-lysrørene.

Ved stardard 36W 1200mm lysrør som finnes de aller fleste steder byttes med våre 18W LED-lysrør. Her er besparelsen enda større (lumen/watt) da ballast og startere som trekker strøm uten å gi lys utgjør en større prosentandel.

Ved 18W 600W lysrør finnes mange ulike armaturer. Her fungerer ikke LED-lysrør i dobble eller firedoble armaturer, da det kun er en halv ballast pr lysrør. Dette gjør at strømmen igjennom ballasten kun går inn i det ene røret, noe som holder det andre røret mørkt. 600mm LED-lysrør fungerer altså kun i single tradisjonelle armaturer og ikke i armaturer med flere rør.

LED-industribelysning

LED-lysrør er en retrofit LED-industribelysning. Altså en mellomfase mellom ny og gammel teknologi. Gamle armaturer benyttes med nye LED-lysrør for å spare installasjonskostnader. Det koster ingenting å bytte lysrørene. Men det koster å installere et helt nytt anlegg med nytt LED-industrilys eller LED-flomlys som ofte benyttes som LED-industrilys. Likevel er sistnevnte helt klart og anbefale fordi vi som leverandør av LED-lyskilde ikke kan garantere for alle forskjellige armaturer som finnes der ute, som da vil huse de nye LED-lysrørene.

Og ved LED-industribelysning er det veldig viktig for LED-lyskilden å avgi nok varme for å opprettholde levetiden, noe som er vanskelig å garantere for da vi ikke har sertifisert eller dokumentert levetiden opp mot alle de ulike armaturene. Vi anbefaler derfor alle som bytter til LED-lysrør å fjerne dekselet på armaturet for å få best mulig luftsirkulasjon og kjøling rundt lyskildene.

Om du tenker på å skifte ut dine eksisterende lysrør med LED-lysrør, så send oss gjerne et oversiktsbilde, kartblad eller lengde x bredde x høyde på området som skal belyses, så vil vi sende deg en lysberegning på LED-industribelysning og LED-flombelysning for å finne optimal belysning til akkurat ditt området. Her brukes ofte våre LED-flomlys, da disse gir god spredning, lite blending og er et av markedets mest kostnadseffektive LED-industrilys. Les denne artikkelen for mer informsjon om LED-industrilys. Her ser du prisene på våre LED-flomlys.

Informasjon om LED-industribelysning

Om du lurer på noe rundt LED-flomlys eller LED-industribelysning så nøl ikke med å ta kontakt med oss. Dette skulle i utgangspunktet være en artikkel om lysrør, med referansebilder fra områder hvor vi har levert LED-lysrør. Vi har levert et par tusen lysrør i 2016 og har mottatt endel bilder fra fornøyde kunder. Men mange av disse bildene er bilder av rot, som det ikke er noe vits å dele.

Vi har pr dags dato mottatt mer enn 70 tilbakemeldinger på vår facebookside, hvor samtidlige er på 5 stjerner og høyeste karakter, dette for seg selv bør være indikasjon nok på at vi i Ladelys leverer markedets beste LED-industribelysning. Send meg gjerne en melding om du har lest hele denne artikkelen, da jeg som artikkelskriver ofte føler at jeg sitter å skriver ting som ingen har interesse av å lese. Jeg skal åpne facebook kommentarfeltet under artikkelen slik at de som har lest hele artikkelen kan skrive noen ord eller evt legge igjen en smily som indikasjon på at de har lest artikkelen. Uansett, ta kontakt for informasjon rundt LED-industribelysning, LED-flomlys eller da LED-lysrør som denne artikkelen handler om.

Nedenfor ser du noen bilder fra leveranser av LED-lysrør. Vi starter med et par bilder også oppdaterer vi så snart vi mottar flere fra de andre anleggene vi har levert til.

 

 

 

Hvordan kan vi hjelpe deg?