1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

Idrettsparken IKAS Orkanger 500lux

Senhøsten 2022 kom vi i kontakt med Orkanger IL. De hadde et ønske om et nytt og bedre lysanlegg på IKAS banen deres inne på Idrettsparken i Orkanger. Vi dro inn for en befaring med kunden og så på ulike løsninger for deres bane og om deres master etc kunne gjenbrukes.

Etter en grundig sjekk av fundamenter og master så ble dagens anlegg fort underkjent dette pga stor usikkerhet om hvordan fundamentene jobben til mastene her var godt nok utført. I samarbeid med vår stolpe leverandør Vik Ørsta så fant vi ut at mastene her ville ikke tåle belastningen av nye led armaturer og nye traverser på gamle master.

Orkanger er også veldig utsatt for mye vind siden dette anlegget rett ved sjøen så her måtte vi opp med master som takler både vinden i området(ofte kalt vref) og våre lamper på toppen inkl traversen. Sikkerheten kommer først i alle våre oppdrag og dette ble også grundig informert til styret i Ikas om at vi ikke turte og la noe gå utenfor vår sikkerhet her. Nye master som takler inntil 4-5 lys pr mast ble godkjent og lagt til produksjon.

Idrettsparken består av mange baner og de har et flott anlegg i Orkanger for både bredde og toppfotball. Ikas banen som vi nå har jobbet med ligger nede til høyre på bilde under her.

Løsningen de hadde fra før var et veldig utdatert anlegg som såvidt lyste på slutten og nesten ingen ville spill på banen pga man så nesten ikke ballen på banen. Bildet er fra kunden selv og man ser mørke felter overalt. De ville at anlegget skulle få et skikkelig godt løft og de gikk for våre 1440w Sirius Sports Twin. De hadde 24 stk 400w på deres anlegg før man valgte og bytte til led og de slet med og få tak i pærer til disse også så de hadde bare et valg og det var å gå for vår skreddersydde løsning her.

 

Installasjonen av kummer/Fundamenter

Trinn 1 her startet de med fundament og rør som ble fullt etter planen fra stolpe leverandøren. Her brukte de kummer som var store nok til å sette forankringsrammen nedi.De brukte to stk kummer pr mast for at denne forankringsrammen skal bli stabil og få minst mulig bevegelse i bunnen av kummen.

Trinn 2 gjør at det er klart for og fylle opp kummen med betong slik at forankringsrammen vil stå i sin rette posisjon før man går videre til neste punkt på listen for fundament til denne masten. Slik gjør man på samtlige 6 master som er nye på Ikas banen. Dette er en tidskrevende prosess men den viktigste elementet i vår leveranse her. Et godt fundament er viktig for at mastene ikke falle eller bli skjev under installasjonen pluss at ingen vil at mastene skal falle og treffe noen på banen.

 

Trinn 3 er nesten ferdig her nå og kum nummer 2 er satt på og røret er på plass for tilførselen vi trenger for å få strøm i denne masten. Her ble det også låst av slik at ikke noe skulle skje under påfylling av betong opp til toppen. Når denne jobben var ferdig og alt hadde herdet seg ferdig så kommer mastene etter noen uker.

 

Vi har ikke bilder fra siste trinnet i denne installasjonen,men vi kan si at alt gikk etter planen og at alle mastene er nå oppe de står veldig godt. Veldig godt utført jobb.

Installasjonen av lys ble gjort på dugnad innad i klubben med mange gode medhjelpere og slutt resultatet ble meget bra. Blanding av fagfolk og en dugnadsånd blant folk i og rundt klubben har virkelig stått på her for at dette anlegget skulle skinne.

Bildet under er fra kunden selv etter at anlegget ble ferdig justert og alle lampene slått på. Vi skal opp med drone og ta skikkelige bilder innen kort tid her sånn at man ser hvordan anlegget ser ut.

IKAS banen har 30 nye led lamper fordelt på 8 master og vi bruker Sirius Sports Twin på våre fotballbaner. Disse lampene har dali drivere som gjør at man kan dimme ned anlegget til ønsket nivå ved trening eller kamp. Ut i fra dimmesystemet kan man også få faktisk forbruk på anlegget og kan følge med på levetiden på lampene også og man kan legge inn kalenderstyring ut i fra behovet om det er kamp eller trening og dimme ned lyset til ønsket nivå.

Vi takker IKAS AS for deres tillit som velger og bruke Midt-Norges største og eneste LED-flomlys leverandør til idrettsanlegg Ladelys på deres baner og vi ser frem til videre samarbeid på deres baner på Idrettsparken.

http://idrettsparkenkunstgress.no