1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

LED-flombelysning av båt

LED-flombelysning av båt

bilde av en stor gammel båt som blir lyst opp av led flombelysning

 

Ladelys AS lyser opp Ostindiefararen

I år fikk våre svenske kolleger i Laljus AB det ærefulle oppdraget å lyse opp Ostindiefararen. Dette skulle de gjøre med våre populære og energibesparende LED utelys. Ostindiefararen er verdens største seilbåt bygd i tre, og ble blant annet brukt i kronprinsesse Viktorias bryllup i 2010. Vi var derfor veldig spente da våre svenske venner i Laljus AB satte som mål å lyse opp skipet med et energiforbruk på under 10% av hva som sist ble brukt.

LED utelys med god farge

VD i Laljus AB, Bastian Olson, påpeker viktigheten av LED utelysene evne til å reflektere ekte farge (fargegjengivelse) ved slike oppdrag. Det er viktig at lyset trekker frem alle farger i en slik trebåt for å oppnå et naturlig og behagelig lys. Feil farge og dårlig lyskvalitet ville ødelagt inntrykket av dette vakre skipet. Det sier gutta i Laljus AB, som fikk utelukkende positive tilbakemeldinger fra tilskuere og Ostindiefararens besøkende under sitt opphold i Landskrona. I bildet vises tydelig alle farger i treverket som gjør skipet mer levende. Og det øker inntrykket og atmosfæren rundt den 200år gamle båten.

LED-flombelysning med bredere lysvinkel

Når vi lyser opp bebyggelse på denne måten er det viktig at vi unngår lommelykt-effekten. Den kan ofte forbindes med LED-belysning og lysdioder gennerelt. Ved denne leveransen ble det levert 60W LED-flomlys med 120 graders lysvinkel. Denne vinkelen oppnås ved å bruke spesialproduserte linser som fører lyset fra de enkelte diodene slik at lyskasteren i sin helhet lyser jevnt 120grader. En god kombinasjon av lysdioder og linse er altså nødvendig for å oppnå god lysspredning og lysgjevnhet over et større området. Tekniske data på disse LED-lyskasteren kan du lese inne på de enkelte produktene her på nettsiden.

Minsker brannfaren

en hånd som legges på et LED flomlys

Ostindiefararen rundt 10.000 besøkende fikk komme nær på de 13 LED-flomlysene som alle hadde sin egen reklame festet til lyskasteren. Og da LED-belysning ikke avgir varme på samme måte som andre lyskastere, slipper publikum å være redd for å komme nær de nye armaturene. Når den tradisjonelle lyskasteren kan oppnå en overflate temperatur på over 200grader, vil en LED-lyskaster kun oppnå en overflatetemperatur på rundt 40 grader. Nedenfor kan du se flere bilder av Laljus ABs opplysning av Ostindiefararen. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om denne flombelysningen eller mer informasjon om LED-lys utendørs generelt.

Ladelys AS 60W LED-flomlys med 120graders spredning 4000K

bilde av led utelys som lyser opp en båt