1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

Tiller Stadion

LED-Flomlys til fotballbane

Bilde av tiller fotballbane i mørket med LED flomlys som lyser opp fotballbanen

I 2016 leverte vi Trondheims første LED flomlys til fotballbane. Tiller fotballklubb ønsket en 100 lux fotballbane i LED (bildet over).

Nye LED flomlys til fotballbane på eksisterende master

Som hos de fleste andre fotballklubber var det et lite budsjett, hvor best mulig lys for budsjettet var ønskelig. Vi valgte derfor å gjenbruke master og fundament hvor vi måtte kutte toppen på mastene for å oppnå kravene til vindfang. Ved å kutte den øverste delen av mastene ble mastene 3m kortere (15 meter), men da vi tok bort den øverste og tynneste delen av masten var vi innenfor vekt og vind-kravet til mastene. På grunn av lavere stolpe høyde ble det bruk andre typer linser for å sikre spredning og minske blending.

LED flomlys er fremtiden!

Normalt er fargegjengivelsen på slike fotballbaner rundt Ra30-40. De gule lysene reflekterer farger dårlig, hvor de hvite lysene reflekterer fargene mye bedre. Faktisk så er fargegjengivelsen på denne banen på hele Ra80, noe som er kravet til kontorbelysning og offentlige lokaler i Norge. Opplevelsen av å spille fotball på en slik fotballbane med LED lys blir dermed en helt annen.

Når vi ser og opplever lys, så ser vi mennesker lys i det hvite spekteret. 100 lux med hvit lys oppleves derfor som veldig mye mer lys enn 100 lux i det gule spekteret. En slik 100 lux fotballbane vil derfor oppleves som Lerkendal på en sen høstkveld med full flombelysning i forhold til den gamle belysningen.

Tiller stadion

I hver mast her så henger det 4 stk 500W Bravo LED-Flomlys. Noe som gir oss litt over 120lux på denne banen. Dette er det første anlegget i Trondheim som har fått et fullverdig led flomlys til fotballbane. Du kan se bilder av banen og belysningen på Tiller fotball sin egen nettside.  Kostnaden på banen ble veldig begrenset, da vi tok i bruk master og fundament som allerede var i bruk. Det var lite jobb for elektriker som kun brukte 1 dag på å sette opp nytt anlegg og koble til eksisterende system.

Kostnad for 100 lux flomlys til fotballbane

Et 100lux anlegg vil variere i pris men dette har mest med og gjøre om deres master har et godt nok fundament. Dette kan være greit å vite før vi starter og tar en beregning. Alt som kan gjenbrukes er veldig bra. Anlegget vil godkjennes av de som leverer mastene, så kvaliteten og sikkerheten vil være den samme som ved å kjøpe inn nye master og fundament.

Et komplett nytt 100lux anlegg inkl master ligge på mellom 250.000-330.000 avhengig av hvor i landet man befinner seg, da ulike postkoder har ulike krav til vindfang og vekt på armaturene. Kravet til tykkelsen på en stope på Andøya er betydelig større enn i Hedmark, hvor det er betydelig mindre vind.

Om din klubb ønsker et tilbud om LED-Flomlys så er det bare og ta kontakt med oss på 73520001 for en hyggelig prat om belysning.