1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

LED-Gatelys i tettbebygd boligområdet(Rognbudalen)

LED-gatelys til tettbygd boligområdet

I 2015 har vi i Ladelys AS sammen med våre samarbeidspartnere solgt SIRIUS LED-gatelys. Det har vi til mer enn 100 gater, velforeninger, borettslag og bedrifter uten å motta en eneste klage eller reklamasjon. Her er noen av hovedgrunnene til at våre LED-gatelys er blitt så populære. Det er at de kan leveres med 4 ulike retningsstyrte og patenterte lysdistribisjonslinser som spesialtilpasser gatelysene til hvert enkelt området. Her kan du lese mer om hva du bør se etter før du velger LED-gatebelysning.

Mindre lysforurensning med rettet LED-gatebelysning:

En av de største fordelene med retningstyrte LED-gatebelysning er mindre lysforurensning inn vinduer. Og steder hvor lyset fra et gatelys ikke er ønsket. Ofte kan stolpehøyden mer enn dobles ved overgang til LED-gatelys fra tradisjonell gatgebelysning. Da de tradisjonelle gatelysene lyser 360 grader ut fra lampehuset å derfor ble levert med lave stolper i tettbygde områder. Ved bytte til LED-gatelys i slike områder hvor stolpene beholdes for å spare på utgiftene, er det viktig at de nye lysene leveres med lysdistribusjonslinser som gir godt og jevnt lys i hver sideretning for å unngå mørke flekker mellom lysene. Her finnes egne krav om det skal søkes støtte til utskftingen fra kommune eller Enova. Kontakt oss for mer informasjon rundt disse kravene.

 

Sikrere gater og bedre gatemiljø:

Våre SIRIUS LED-gatelys leveres med standard 4000K fargetemepratur og 75Ra i fargegjengivelse, noe som gjør at mennesker, gjenstander og dyr vises bedre i veibanen. Nedenfor ser dere et bilde i krysset ved denne gaten på Tiller i Trondheim som nettopp har fått installert våre nye LED-gatelys. Hadde du følt deg trygg i en gul jakke under det gule lyset? Ved en spørreundersøkelse vi i Ladelys gjorde ved en leveranse av LED-gatebelysning på byåsen i Trondheim i 2011 svarte hele 100% av beboerne at de følte seg tryggere og var mer bekvemte med å bevege seg utendørs etter at de nye lysene hadde kommet. Det er ikke vanskelig å se at det er hyggeligere i det hvite lyset enn i det gule.

 

30W LED-gatelys

I dette området har vi levert våre 30W LED-gatelys, hvor 2 lamper som vist på bildet under trekker like mye strøm som en av våre tradisjonelle 60W glødepærer. Våre SIRIUS LED-gatelys er et av markedets mest kostnadseffektive gatelys og leveres med hele 140lm/w. På bildet under er stolpeavstanden på 40m med 3m høye stolper. Her ville det vært optimalt å heve stolpene til 5-6m og satt inn vårt 60W LED-gatelys for å ungå mørke flekker mellom stolpene. Som dere ser av bildet under, så er det likevel ofte likevel å foretrekke for borettslaget  og private velforeninger å spare på installasjonskonstnadene ved beholde gamle lave stolper.