1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

LED-Industribelysning

LED Industribelysning

En garasje som er opplys av industribelysning

 

Vi lysberegner og prosjekterer daglig LED-industribelysning til ulike områder og bygg med ulike typer LED-industrilys. De viktigste faktorene for denne typen prosjekter er at det gis mest mulig lys med best mulig lysjevnhet, billigst mulig. Dette oppnås ved å bruke ulike lysdistribusjonslinser i forhold til monteringshøyde, romstørrelse og lampeplassering. Hvor mye lys som kreves avhenger av hva området skal brukes til. For mer informasjon om hvilke krav som gjelder for akkurat ditt området.

I denne artikkelen skal vi se litt på hva de ulike områdene koster å belyse med våre LED lysarmatur.

LED Industrilys innendørs

Innendørs hvor folk skal oppholde seg over tid er det krav til en fargegjengivelse på minimum ra80. Det meste av LED-industrilys som selges leveres med Ra75, da fargegjengivelse og lysmengde påvirker hverandre direkte. Høyere fargegjengivelse reduserer lysmengden slik som lavere fargetemperaturer, slik at det meste av LED-industribelysning, LED-flomlys, LED-gatelys og andre LED-utelys leveres nesten utelukkende med en kaldere fargetemperatur på 4000-6000 Kelvin og lavere fargegjengivelse på 75Ra. Innendørs må det altså brukes andre dioder som reflekterer lyset bedre.

Når vi lysberegner området trenger vi størrelsen på området som skal belyses i lengde, bredde og monteringshøyde. Videre trenger vi å vite hva som skal belyses, da det finnes ulike krav til ulike aktiviteter. De mest vanlige kravet i utregningene av LED-industribelysning, både til butikker og verksted ligger på  300lux som grunnbelysning og 500lux over skrivepulter og arbeidsbenker. Vi kalkulerer områder innendørs ved bruk av SIRIUS LED-flomlys og våre Bravo LED-industrilys og legger frem det billigste og beste alternativet for kunden.

I området og lysberegningen nedenfor ser du et eksempel på en lysberegning til et innendørs verksted. Prisen på et slikt området med over 300lux i grunnbelysning og lysjevnhet/blending og andre krav iht til standard ligger på 30.000 – 90.000kr avhengig av størrelse på området som skal belyses.

Monteringshøyde bestemmer ofte størrelsen på LED-industrilyset i watt og spredningsvinkelen som brukes, som igjen bestemmer mye av lysjevnheten. Her kan lager og garasjer godta færre og kratigere lampepunkt, mens verksted,kontorer og butikker ofte krever flere lampepunkt som blender mindre. Med alle disse variablene kalkuleres området for den mest optimale belysningen iht til kravene som blir satt, billigst mulig.

LED Industribelysning utendørs

Utendørs bruker vi en blanding av ulike lysarmaturer med ulike lysdistribusjonslinser.. Nedenfor ser dere en lysberegning gitt før en større leveranse til et lagerområdet i Sør-Norge, bilder kommer så snart LED-industrlysene er montert.. Her er det brukt SIRIUS LED-flomlys med LED-gatelys linse 1 for best spredning opp og ned langs veggen, samtidlig som det lyser ut 6m med minimum 5lux. Utendørs forsøker vi å legge oss mellom 20-50 lux. Fordelen med LED-gatelys linsene er at de er designet for minst mulig blending.

 

Varmeavvikling er viktigst!

Det finnes mye ymse LED-industrilys på markedet, hvor de billigste alltid er dårligst. Det første du bør se etter lysets evne til å avgi varme. På store LED-industrilys genereres mye varme som krever store kjøleribber tilknyttet lysdiodene, ofte med kobber eller andre gode varmeledere. Varmeavvikling er den viktigste mekaniske egenskapen til et LED-industrilys, noe som ikke oppnås av resirkulert presset aluminium og kraftige COB dioder. Styr unna disse produktene og velg LED-industribelysning med lang garanti.

Vi i ladelys holder på å oppdatere nettsiden med flere referanser fortløpende. Vi har levert mye LED-industribelysning i 2016 og gleder oss til å få lagt ut alle de nye bildene vi har mottatt. Vi har akkurat åpnet nytt showrom og butikk i våre lokaler rett over den runde bunnprisen på lade i Trondheim. Kom gjerne innom oss for en lysprat, det liker vi.