1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

NMK Sunnfjord Gokart

I mai 2020 fikk vi forespørselen om og lage et helt nytt lysanlegg til en gokartbane i Førde. Denne banen skulle rehabiliteres og her skulle de ha nye master og nye led lys. Dette var en omfattende jobb med tanke på sikkerhetssoner og ikke minst med tanke på blendingen som kan oppstå når man kjører gokart og får lyset i øynene under en kraftig sving.

Vi startet med og lage en lysberegning som tilsier hva man kan forvente av lux ute på kjørebanen. Her ville de ha 100lux noe som er det samme som en vanlig fotballbane men spredd over et større området og kun der hvor det er asfaltert. Vi gikk for 7 master på denne banen og antall armaturer varierer ut i fra plassering av mast og hvordan banen er.

I en slik prosess så begynner man med mastene og finne en posisjon for de samt få godkjent at de kan stå der med tanke på sikkerhet til de som kjører.

 

Når denne prosessen ble godkjent og ferdig så startet man med og fundamentere opp forskallingen til de nye mastene som skal opp på side godkjente plasseringer. Dette er også en jobb som man må vær nøye med slik at man ikke gjør feil. En feil her gjør at masten kan bli skeiv og utstødig. Her gikk vi for et fundament med fotplate 480mm pga disse mastene skal bære alt i fra 4-9 armaturer pr mast.

Kabler og alt som skal til masten legges i fundamentet,dette gjøres på alle de 7 mastene.

Når dette har herdet og satt seg kan man da få satt opp fotplaten i ønsket posisjon for videre installasjon som du ser i bildet under her.

Neste steg er at masten kommer på plass og denne blir heist på plass ved bruk av kranbil. Denne jobben er kanskje den letteste med tanke på alt annet som er gjort sålangt i dette prosjektet. Masten boltes fast og vil da være klar for neste steg som er kabling fra bunnen i masten til toppen. Masten her er 16m høy

Neste steg når alle mastene er satt opp er og få koblet til strømkabler til mastene og gjort klart dette. Når dette er gjort så kommer traversen som skal på toppen av hver mast. Her ble det laget forskjellige traverser med tanke på utforming av banen og svingenes her har vi to master som har rund travers som er 360 grader.

Oversikt bilde av anlegget før de får montert på sine lys