Ottisbanen 100lux - Ladelys Ladelys

1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

Ottisbanen 100lux

Ottilienborg Idrettslag

På sensommeren i 2020 fikk vi en forespørsel om og få lyssatt Ottisbanen fra gamle metalhalogen lamper til LED. Dagens lysanlegg som de hadde fra før var et strømsluk og belysningen ble dårligere og dårligere og vedlikeholdskostnaden ble dyrere når man må bytte pærer og leie lift for å bytte pærer som har slukket.

Ottisbanen har 6 master på 18m og hadde opprinnelig 12 lamper på 2000w pr stk som holdt banen med lys i sene høstkvelder og lyset bilde var heller ikke noe å skryte av. Når anlegget blir eldre og eldre så drar også anlegget mye mer strøm enn hva det gjorde når dette var nytt. Anlegget var rigget for 100lux da dette ble levert for en del år tilbake og vi så tydelig at dagens belysning ikke holdt mål og at lux kravet var langt under hva det skulle ha vært.

Bildet under viser anlegget før oppgradering

Gammel belysning

 

Vi gikk for 6 stk Sirius Sports Twin 480W som gir oss 125 lx nede på banen og en jevnhet på 0,60 disse armaturene har 4 lamper på 120W pr stk og de har forskjellige sprednings vinkler. Dette er for at vi skal få til og strekke lyset til midten av banen slik at vi treffer lysstrålen på motsatt side.

Når du ser på bildet under så ser man hvordan man lyssetter en slik løsning. Om man følger dette til punkt og prikke så får man det lysbilde man har laget i dialuxfilen (beregningen)

Her ser man hvordan et 100 lx anlegg ser ut når en installasjon er gjort og montørene er ferdig med oppdraget. En godt opplyst bane og minimalt med strølys som vil sjenere naboene.