1-7 års garanti på alle varer | 14 dagers fri returrett på alle varer | Sikrere blir det ikke | Fri frakt over 1000,- kroner

Ottisbanen 100lux

I sensommeren 2020 fikk vi en forespørsel om å oppgradere belysningen på Ottisbanen fra gamle metalhalogenlamper til LED. Det eksisterende lysanlegget var strømkrevende og lyskvaliteten forverret seg over tid. I tillegg økte kostnadene for vedlikehold når vi måtte bytte ut pærer og leie lift for å gjøre dette.

Ottisbanen har 6 master på 18 meter og opprinnelig hadde den 12 lamper på 2000W hver for å opprettholde lysnivået på banen under sene høstkvelder. Dessuten var lyskvaliteten ikke så imponerende. Ettersom anlegget ble eldre, økte også strømforbruket betydelig. Anlegget var opprinnelig utstyrt for å oppnå 100 lux, men vi kunne tydelig se at den nåværende belysningen ikke oppfylte kravene og at lux-nivået var langt under det som burde ha vært.

Bildet under viser anlegget før oppgradering

Gammel belysning

 

Vi valgte å installere 6 stk Sirius Sports Twin 480W-armaturer, som gir oss 125 lux på banen og en jevnhet på 0,60. Disse armaturene har 4 lamper på 120W hver og har ulike spredningsvinkler. Dette er for å sikre at lyset strekker seg til midten av banen, slik at vi treffer lystrålene på motsatt side.

Etter oppgraderingen ser man tydelig hvordan man lyssetter en slik løsning. Ved å følge denne metoden nøye, får man det lysbildet som er beregnet i dialuxfilen (beregningen).

På bildet ser man hvordan en ferdig installasjon av et 100 lux-anlegg ser ut. Banen er godt opplyst med minimalt med strølys som kan forstyrre naboene.